Skip to main content

Transports convoca subvencions per a la formació en metodologia BIM a Col·legis professionals el 2024

Delegació del Govern a Catalunya

• Aquestes subvencions, amb un pressupost de 300.000 euros, les poden sol·licitar els Col·legis professionals i els seus Consells Generals fins al proper 19 de juliol.

• Transports continua la política de suport a la formació en metodologia BIM, a través de subvencions als Col·legis professionals, l’import acumulat dels quals ascendeix a més d’1,5 milions d’euros des del 2017.

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha convocat subvencions en règim de concurrència competitiva, per a la formació en metodologia BIM aplicada a la contractació pública per als Col·legis professionals i els Consells Generals de Col·legis professionals el 2024, que poden sol·licitar-les fins al 19 de juliol vinent .

La convocatòria d’aquestes subvencions, amb un pressupost de 300.000 euros, s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 22 de juny passat i s’inscriu en una de les línies d’acció del Pla per incorporació de la metodologia BIM a la contractació pública de l’Administració General de l’Estat i el sector públic institucional estatal (Pla BIM per a la contractació pública), aprovat pel Consell de Ministres el 27 de juny de 2023 passat.

La capacitació pública i privada és un element essencial de la implantació del Pla. Per això, el nou procediment de concessió en règim de concurrència competitiva vol facilitar la formació en la metodologia BIM al major nombre possible de professionals dels sectors econòmics afectats per l’aplicació gradual de requisits BIM a les licitacions públiques, a tot el territori.

Aquestes subvencions donen continuïtat a la política de suport a activitats de formació per a la incorporació progressiva de la metodologia BIM al disseny, construcció i gestió d’obra civil i edificació que du Transportes, mitjançant subvencions als Col·legis professionals, des del 2017, l’import acumulat de les quals ascendeix a més d’1,5 milions d’euros.

La convocatòria d’aquest any valora la formació en l’ús de BIM amb altres tecnologies, com la Intel·ligència Artificial, l’Internet de les Coses o la Realitat Virtual.
Per saber-ne més, vegeu-ne les bases reguladores, convocatòria i formularis a:

https://sede.mitma.gob.es/SEDE_ELECTRONICA/LANG_CASTELLANO/OFICINAS_SECTORIALES/OTRASSUB/subvenciones_bim_2024/

Compartir en: